Τοπικη επικαιροτητα

Υλοποιειται το Πολυδυναμο Κεντρο / Κεντρο Κοινωνικων Παροχων Σωτηρας

capture_1

Το ιστορικό του Πολυδύναμου-Πολιτιστικού Κέντρου / Κέντρου Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σωτήρας η απόφαση για δημιουργία του Πολυδύναμου-Πολιτιστικού Κέντρου / Κέντρου Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας πάρθηκε στις 10 Μαΐου του 2004 από το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο Σωτήρας ενώ στις 19 Μαΐου του 2009 το Κοινοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην αγορά της γης.
Ακολούθως ετοιμάστηκαν σχέδια και μέσω του Έπαρχου Αμμοχώστου υποβλήθηκε αίτηση για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Το έργο αναμενόταν να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012 αλλά παγοποιήθηκε.
Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2015 αποφασίστηκε η αλλαγή των σχεδίων, με κύριο γνώμονα τη βιωσιμότητα του έργου από τη δημοτική αρχή αλλά και να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό και με χαμηλό κόστος συντήρησης κτίριο, που να μπορεί παράλληλα να απασχολεί τόσο νέους όσο και άτομα τρίτης ηλικίας. Ως εκ τούτου, ο Δήμος προχώρησε στην τροποποίηση των σχεδίων και υποβλήθηκαν εκ νέου με στόχο την έγκριση και χρηματοδότησή τους, κάτι που επιτυγχάνεται σήμερα, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Σωτήρας, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών.
Το Πολυδύναμο-Πολιτιστικό Κέντρο / Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρο εκδηλώσεων και συνεδρίων, αίθουσες χορού και ζωγραφικής, αναγνωστήριο, καφετέρια και εστιατόριο όπου θα μπορεί να φιλοξενεί την Στέγη Απασχόλησης ατόμων Τρίτης Ηλικίας.]]>

T.E.B.E.A.